Naar boven

Citizen Promaster weetjes

PROMASTER VAN BEGIN TOT NU..

In de wereld van duikhorloges is de geschiedenis van de Citizen Promaster één van de meest spannende. De collectie bestaat inmiddels al 30 jaar en is hét technologische hoogtepunt van het merk. Geïnspireerd door en gecreëerd met professionals. Een horlogemerk was nog nooit zo precies. We nemen je mee in de geschiedenis van Promaster. Terug naar 1989...

Lancering Promaster

In 1989 werd het merk PROMASTER gelanceerd voor professionals te land, ter zee en in de lucht. Daarvoor had Citizen een aantal horlogeseries ontwikkeld met de merkboodschappen "Sporté" en "Citizen Sporting Life".  Het logo bestaat uit verschillende pijlen die staan voor 'Go higher' en 'Go Deeper', de slogans van Promaster Marine en Promaster Land. Later kwam daar Promaster Sky bij: Go Further..

Go Deeper - Go Higher - Go Further

 

World Time [digitaal en analoog]

In 1994 kan de Promaster als eerste worldtime-horloge switchen tussen analoge en digitale tijdzones. Dit multimotorige horloge maakt volledige analoge en digitale modi mogelijk.

De Promaster Aqualand is het eerste analoge horloge op zonne-energie mét dieptemeter, dit model werd gelanceerd in 1998. Het horloge functioneert ook als chronograaf en is daardoor heel geschikt als duikershorloge.

 


Power Save-Functie

Promaster Navihawk - het allereerste pilotenhorloge uit de Navihawk-serie met Eco-Drive én de nieuw ontwikkelde New Power Save-Functie is geboren in 2000. Als er geen stroom wordt ontvangen omdat het bijvoorbeeld donker is dan stopt de secondewijzer met bewegen en wordt het LCD-display uitgeschakeld. Als er na ongeveer 3 dagen geen stroom wordt opgewekt, stoppen alle wijzers van het horloge. Vanaf een volledige oplading leidt dit tot een drastische verbetering van de stroomprestaties, waardoor het horloge nog ongeveer 4 jaar kan functioneren.

A solar-powered pilot watch is born

 

 
Promaster Cyber

Ooit gehoord? Een duikcomputerhorloge? Citzien Promaster CYBER in 2001. Een duikhorloge met ingebouwde, authentieke duikcomputer. Via een infraroodverbinding kon je de gegevens overbrengen naar de PC. Het horloge kon toen al 200 uur loggegegens opslaan.

[...]


Citizen NB6004 - dé Ferrari onder de duikhorloges

Citizen Promaster: een product van hoge klasse! Promaster is een merk binnen het merk Citizen. Koop je een Promaster dan zit je voor jaren(!) goed. De NB6004 Citizen Promaster Mechanical Diver's 200M Supertitanium: met een robuust, eigentijds design, voorzien van kaliber Citizen 9051 dat bestand is tegen magnetische velden tot 16.000 A/m en verkrijgbaar op een rubberen of supertitanium armband.


Bestel de Citizen NB6004-80E nu

 

Bron:
www.citizenwatch-global.com/

Citizen duikhorloge 200m: NY0129-58L Citizen duikhorloge 200m: NY0129-58L 299,00
Meer info
Koop nu
Citizen horloge JY8020-52E Promaster Sky Citizen horloge JY8020-52E Promaster Sky 785,00
Meer info
Koop nu
Citizen CB5850-80E - titanium horloge Citizen CB5850-80E - titanium horloge 595,00
Meer info
Koop nu