Condens en Vocht in het horloge verhelpen

EERSTE HULP BIJ..

....... vocht in je horloge! Condens? Druppels? Raak niet gelijk in paniek, maar beoordeel zelf of het vocht schadelijk voor je horloge is of niet. Vaak is er niets aan de hand en trekt het vocht vanzelf weer weg. Je kan zelf heel makkelijk zien of je de condens in jouw horloge moet laten verwijderen of niet.

Er zit eigenlijk altijd iets vocht in het horloge, omdat er vocht in de lucht zit. Zo kan het voor komen dat je bij temperatuurverschillen iets condens in het horloge ziet. Wel vervelend, want je kunt dan de tijd niet aflezen. Maar na een moment verdwijnt deze waas weer. Je kan het vergelijken met het dragen van een bril in de wintermaanden. Wanneer je dan van buiten naar binnen gaat beslaan deze glazen ook.

DE TEST

Heeft jouw horloge last van vocht of condens? Dan kun je heel makkelijk bepalen of het schadelijk is. Wanneer jouw horloge beslagen is kijkje naar de waas zelf. Een lichte waas op het horloge glas heeft niet direct gevolgen voor de werking van het horloge en kan vanzelf weer wegtrekken. Wordt de condenslaag groter en krijgt deze een druppelvorm, dan raden wij je aan het horloge te laten repareren. Druppels vocht kunnen het uurwerk aantasten, waardoor het horloge defect kan raken. Misschien heb je nog garantie, dan kun je deze claimen bij de shop waar je het model hebt aangekocht.

Heb je twijfels over de condens? Je mag ons foto's sturen, dan kunnen wij het beoordelen. Maar mocht je je condens al niet vertrouwen dan raden wij je altijd aan om het horloge te laten checken. Onderstaand vind je een link voor het aanbieden van een reparatie:
Garanties & defecten

WATERDICHT

Een veel gestelde vraag: kan ik douchen met mijn horloge? Kan ik zwemmen met mijn horloge. Team Kish.nl heeft dé informatie voor jou zodat je heel makkelijk zelf kan zien waar jouw horloge voor geschik is. Check de facts over de waterdichtheid van je horloge hier.OPENINGSTIJDEN EXPERIENCE CENTER IN ZENDEREN:

Maandag: 9.00 - 18.00 uur  
Dinsdag: 9.00 - 18.00 uur
Woensdag: 9.00 - 18.00 uur
Donderdag: 9.00 -18.00 uur
Vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten