Hoe kort je een Casio horloge in?

Geweldig nieuws! Je hebt een prachtig Casio horloge in je bezit, of je nu gekozen hebt voor het elegante Rolex-stijl model MTP-1302PD, de verfijnde Casio MTP-B145D in de stijl van een Tissot PRX, of het iconische LTP-V007G-9B model geïnspireerd op Cartier. Deze horloges zijn stuk voor stuk schitterende tijdstukken die jouw pols zullen sieren.

Echter, we begrijpen dat deze horloges vaak geleverd worden met een horlogeband die te lang is voor jouw pols. Hier komt Kish.nl om de hoek kijken. Wij staan klaar om je te helpen met het aanpassen van de band, zodat je horloge perfect past en comfortabel draagt. Vertrouw op ons voor een snelle en professionele service.

Lees hieronder stap voor stap hoe je jouw toffe Casio horloge precies op maat maakt, zonder gepriegel of ingewikkelde tools. Check trouwens ook onze handige video voor deze instructie:


Stap 1

Allereerst wil je vrij kunnen werken, dus verwijder de pushpin uit de vouwsluiting, zodat je het horloge met de band vlak op je werktafel kan leggen.

 
Stap 2

Zoek naar de schakels met pijltjes of een uitsparing, want dit zijn de verwijderbare schakels. Voordat je schakels gaat verwijderen, eerst een tip. Als je je horloge gecentreerd op de pols wilt dragen en je moet meer dan 1 schakel verwijderen, pak dan aan beide zijdes van het bandje een schakel. Zo houdt je de sluiting mooi gecentreerd.

 
 
Stap 3

Nu, kies de schakel die je wilt verwijderen en maak je klaar om aan de slag te gaan. Je zult een kleine uitsparing aan één kant van de band zien (zie omcirkeld hieronder). 🕳️

 
Stap 4

Het is tijd om die schroevendraaier te gebruiken! Schuif hem in de kleine uitsparing. 🛠️ Schuif de pin langzaam naar buiten. Schuif deze net zover tot je genoeg grip met een tangetje kan pakken. Vang de pin op, en als de schakel er niet vanzelf afvalt, verwijder deze dan voorzichtig.

 
Stap 5

Nu je je schakel(s) succesvol hebt verwijderd, raak ze niet kwijt. Voor het geval dat je te veel schakels hebt verwijderd en je horloge opeens te klein is.


Stap 6

Laten we de band weer in elkaar zetten. Lijn de overgebleven schakels voorzichtig uit. Zodra ze goed zitten, steek je de pin terug om de band weer één geheel te maken. 🔄 Als je van plan was om meerdere schakels te verwijderen, ga dan door met een schakel aan de andere kant van de horlogeband.

 
Laatste stap

Tijd om de pasvorm te testen. Doe je horloge om! Als het nog steeds te los zit, haal dan nog een schakel eruit. Als het te strak zit, plaats dan een schakel terug. 🧐

 
Gefeliciteerd, je hebt het voor elkaar! Je Casio past nu perfect om je pols. Ziet er goed uit!

Zoek je nou ook nog je handleiding voor je horloge? Je kan deze downloaden via onderstaande link. Het 4-cijferige modulenummer van jouw Casio vind je op de achterzijde van jouw horloge.

Download jouw handleiding:
Nederlandstalig
Engelstalig
Duitstalig

Ben je toe aan een nieuwe Casio? Check onze collectie Casio horloges en Casio Vintage horloges.

OPENINGSTIJDEN EXPERIENCE CENTER IN ZENDEREN:

Maandag: 9.00 - 17.30 uur  
Dinsdag: 9.00 - 17.30 uur
Woensdag: 9.00 - 17.30 uur
Donderdag: 9.00 -17.30 uur
Vrijdag: 9.00 - 17.30 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten