Naar boven

Horloge informatie van Kish.nl

Waterdichtheid

De aanduiding meter/ATM kunt u niet letterlijk vergelijken met dieptemeters. Het is slechts een technische aanduiding van horlogefabrikanten. U moet ook rekening houden met andere omstandigheden, zoals de temperatuur, de ‘leeftijd’ van uw horloge en drukverschillen. Ook deze kunnen de waterdichtheid beïnvloeden.

30 meter/3 ATM

Het horloge kan tegen lichte aanraking met water. Waterspetters, bijvoorbeeld door afwassen, transpiratie of regen (uitgezonderd hard slagregen), zijn geen probleem. Met een 3 ATM-horloge kunt u niet douchen, zwemmen, handen wassen, snorkelen, duiken.

50 meter/5 ATM

Spatwater, transpiratie en regen zijn geen probleem. Met een 5 ATM-horloge kunt u niet zwemmen, snorkelen en duiken.

100 meter/10 ATM

Met een 10 ATM-horloge kunt u probleemloos douchen, zwemmen en duiken tot ongeveer 5 meter diepte .

200 meter/20 ATM

Met een 20 ATM-horloge kunt u probleemloos douchen, zwemmen en duiken tot een gemiddelde diepte (10–15 meter).

Watergebruik bij lederen band

De kwaliteit van een lederen horlogeband neemt af als deze veel in aanraking komt met water. Douchen en zwemmen met een lederen band raden wij daarom af. Stalen, rubberen en nylon banden zijn hiervoor meer geschikt.

Batterij wisselen

Als u zelf de batterij verwisselt, kan dit invloed hebben op de waterdichtheid van het horloge. Laat dit daarom doen door een juwelier. Hebt u een horloge van 20 ATM of hoger? Vraag uw juwelier dan om een drukproef uit te voeren. Komt u liever bij ons in het Experience Center in Zenderen langs dan is dat natuurlijk ook mogelijk wij vervangen ter plekker uw horlogebatterij.

Tips bij een mechanisch of automatisch uurwerk

Wees extra zuinig op uw automatische of mechanische uurwerken. Deze uurwerken zijn een stuk kwetsbaarder dan horloges met batterij (quartz). Vermijd slagen, stoten of vibraties, bijvoorbeeld bij mountainbiken, golfen, tennissen of zwemmen. Deze kunnen het uurwerk beschadigen.

Om uw automatische uurwerk in goede conditie te houden, raden wij u een watchwinder aan. Een watchwinder zorgt voor een constante opwinding van uw horloge. Ook hoeft u hierdoor niet steeds opnieuw de maand, datum en tijd in te stellen.

Kish.nl biedt een uitgebreide collectie watchwinders. Wij adviseren u graag welke watchwinder het meest geschikt is voor uw horloge. of Bekijk ons gehele aanbod in ons Experience Center in Zenderen.

Let op:
  • Stel nooit de tijd, maand en datum in tussen 23:00 uur en 04:00 uur.
  • Druk nooit op de knoppen als het uurwerk stilstaat.
  • Een mechanisch of automatisch uurwerk is minder nauwkeurig dan een quartz-horloge. Een afwijking van ongeveer 60 seconden per dag (2.5 seconder per uur) valt binnen de marge. Hoe duurder het uurwerk (Zwitserse kalibers), des te kleiner de afwijking zal zijn.