Naar boven

Daniel Wellington horloges - Daniel Wellington horloge

(0) (0 artikelen)
Daniel Wellington horloges - Daniel Wellington horloge
Er zijn geen resultaten gevonden voor de zoekopdracht.
Verder winkelen

Daniel Wellington horloges - Daniel Wellington horloge

Het fenomeen Daniel Wellington

Met enig gevoel voor understatement zou je kunnen zeggen dat Daniel Wellington een aardig succesvol nieuw horlogemerk is. Wat heet: sinds de jonge Zweed Filip Tysander krap drie jaar geleden het merk lanceerde, verkocht hij honderdduizenden horloges – in 2013 alleen al 250.000.

Een aardig succes dus, en dat had Tysander niet direct gedacht toen hij een paar jaar geleden op wereldreis de man tegenkwam die hem inspireerde tot de horlogelijn. Een intrigerende dandy, een ontspannen gentleman met een onberispelijk gevoel voor stijl – en understatement - die zijn klassieke horloges droeg op oude, verweerde Nato-polsbanden. Zijn naam: Daniel Wellington.

De twee raakten hecht bevriend. Niet veel later lanceerde Tysander zijn eerste horlogelijn, uiteraard vernoemd naar zijn Britse medereiziger. Inmiddels liggen de horloges van Daniel Wellington wereldwijd bij meer dan duizend retailers. De omzet in 2013? Ruim 14 miljoen euro. Splendid, isn’t it?

Het succes van Daniel Wellington schuilt ook in de uitgekiende social media-strategie die het merk inzet. Op Facebook en Instagram heeft het merk al meer dan 130.00 volgers, en binnen de blogosphere is DW een gevestigde naam.

Wie de collectie van Daniel Wellington horloges bekijkt, zal begrijpen waarom het zo’n succes is. De elegante horloges met platte kast en de typisch gekleurde Nato-bandjes passen perfect in de heersende preppy- en dandyeske modetrend. Een modetrend waar tot voor kort nog geen betaalbare horloges in te vinden waren. Daarnaast past de klassieke uitstraling van het horloge uitstekend bij een meer traditionele klant – zeker als die voor zakelijke gelegenheden een klassiek bandje aan het horloge doet. Kortom, Daniel Wellington bereikt een bijzonder brede doelgroep: van ultieme hipster tot golfende kakker.

  • Aantal feiten op een rijtje:
  • Gelanceerd: 2011 in Zweden
  • Omzet 2013: 14 miljoen euro
  • Aantal horloges verkocht sinds oprichting: 350.000
  • Verwachte groei 2014: 150%
Kish.nl is officieel dealer van Daniel Wellington horloges. Dat betekent dat u een Daniel Wellington horloge met officiële garantie eenvoudig en snel kunt bestellen via Kish.nl. In onze collectie vindt u Daniel Wellington heren en Daniel Wellington dames horloges. Bestel jou Daniel Wellington horloge vandaag nog voor 18.30u en ontvang het de volgende werkdag gratis thuis!