Naar boven

Seiko Astron GPS horloges

 

Zeg je Seiko, zeg je innovatie - het wereldbekende merk heeft een rijke geschiedenis als het gaat om horloges. Een opvallende serie is Seiko Astron. Team Kish.nl heeft de leukste weetjes en feiten voor je samengevat. Lees onder andere meer over de ringantenne, GPS Solar en de automatische tijdaanpassing.

Geupdate met de nieuwe 2024-modellen van Seiko Astron

Eens zullen alle horloges op deze manier worden gemaakt.

...Een gedurfde uitspraak, maar niets aan gelogen. Op 25 december 1969 lanceerde Seiko het allereerste Quartz horloge ter wereld, de Seiko Quartz Astron. De patenten voor deze horloges zijn al snel vrijgegeven omdat Seiko ervan overtuigd is dat eens alle horloges in de wereld op deze manier gemaakt zouden worden. De uitspraak was destijds gedurfd, maar inmiddels worden de meeste Quartz horloges gemaakt op de manier van Seiko. Je kan dit met recht een overweldigend succes noemen.

 


Solarpowered

De wijzerplaat van de Astron horloges bestaat uit solarcellen. Deze cellen zijn ultra-efficiënt en kunnen naast zonlicht ook ieder onnatuurlijk licht omzetten in energie. De kleine accu in het horloge slaat overtollige energie op voor een gangreserve. Je hoeft niet bang te zijn dat het horloge teveel energie ontvangt. De uurwerken van Seiko zijn beschermt tegen overladen.

Verwisselen van batterij is nooit meer nodig.
 

5X53 Dual-Time

Opvallend en toch verfijnd, daarmee omschrijf je het nieuwste caliber van Seiko. De ontwerpen van dit caliber zijn direct herkenbaar als Seiko Astron. Driedimensionale wijzerplaat, krachtige wijzers en de scherpe lijnen zijn per onderdeel tot in perfectie gedetailleerd. Het nieuwe caliber opent een nieuw hoofdstuk van Seiko Astron. Net als in 1969 en 2012 worden grenzen wederom verlegd. Deze Seiko horloges hebben een subwijzerplaat waarop je een tweede tijd kan aflezen. Je leest de tijd af in een 12 uurs weergave met AM/PM aanduiding.

Seiko Astron 5X53
In slechts zes jaar heeft de Astron de manier veranderd waarop veel mensen tijd waarnemen..
 

Ringantenne

Strak en elegant inclusief antenne. Seiko ontwierp speciaal voor haar Astron collectie een innovatieve ringantenne. Onder de ring van het horloge ligt een bijzondere ringantenne die, in combinatie met het keramiek in de bezel, de signaalontvangst optimaliseert. 

Automatische tijdaanpassing

De Astron GPS Solar zal automatisch 1x per dag contact leggen met een satelliet op 20.000km afstand van de aarde. Na contact staat het horloge weer precies op tijd. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, het systeem werkt helemaal automatisch. Mocht het horloge een keer geen verbinding kunnen maken, dan onthoudt het GPS horloge wanneer het voor het laatst met succes een tijdsignaal heeft ontvangen via GPS en probeert dan automatisch op dat tijdstip opnieuw contact te maken.

5 seconden helder zonlicht is voldoende.. 


Seiko Astron SSH073J1 Kintaro Hattori - 160th anniversarySEIKO Kintaro Hattori - 160th anniversary - One step ahead of the rest - De 160e verjaardag van oprichter Kintaro Hattori wordt gevierd met een sublieme limited edition: SSH073J1. Slechts 2.500 exemplaren wereldwijd zijn beschikbaar. Een diepzwart horloge met goudkleurige accenten volledig gemaakt uit titanium. Op de achterkant van het horloge zijn meerdere details verwerkt die een herinnering aan Hattori oproepen. Het handelsmerk "S" dat hij in 1900 registreerde, staat in het midden van de achterkant van de kast. Zijn motto "One step ahead of the rest" staat erboven en de naam Seiko, die voor het eerst werd gebruikt in 1924, neemt een ereplaats in op de rand.

De Seiko Astron SSH073J1 wordt geleverd in een speciaal gemaakte, luxe giftbox waarbij je een krokodillenleder horlogeband ontvangt. Je vervangt het horlogebandje zelf en draagt dit gelimiteerde horloge daarom ook op meer formele gelegenheiden.

Officeel verkooppunt Seiko Astron - GPS Solar horlogesKish.nl is officieel dealer van Seiko Astron horloges en levert enkel originele horloges. Je ontvangt jouw Seiko altijd in de originele cadeauverpakking, inclusief (online)handleiding en garantiekaart.  Je ontvangt 2 jaar garantie bij iedere Seiko aankoop. De Seiko Astron modellen worden verzekerd en aangetekend verstuurd via PostNL. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op: info@kish.nl of 0546 - 561728. 

De Seiko Astron modellen zijn ook te bewonderen in ons Experience Center in Zenderen

Het grootste horloge Experience Center van de Benelux