Naar boven

Radio Controlled horloges

Het voordeel van een radio controlled horloge is heel simpel: is het horloge eenmaal ingesteld op de juiste tijd, dan lees je altijd de juiste tijd. De ingebouwde radiosignaalontvanger staat continu in verbinding met de zendmasten en kan daardoor de tijd heel makkeljk corrigeren. Zo laat jouw horloge altijd de tijd volgens de atoomklok zien. Betaalbare en kwaliteitshorloges met een radiosignaalontvanger vind je op deze pagina én in ons Experience Center in Zenderen.

G-Shock GW-3000M-4AER - Tough Solar G-Shock GW-3000M-4AER - Tough Solar 269,00
Meer info
Koop nu
G-Shock MTG-B3000B-1AER - Triple G Resist G-Shock MTG-B3000B-1AER - Triple G Resist 949,00
Meer info
Koop nu

Wat doet een radio controlled horloge?

Een radiogestuurd horloge staat altijd op tijd om verschillende redenen. 1. De tijd wordt iedere dag automatisch gecorrigeerd, wanneer deze afwijkt. Het horloge heeft namelijk een radiosignaalontvanger die met verschillende radiomasten verbinding maakt. 2. De exacte tijd wordt ontvangen via de atoomklok. Voordelen: je hoeft je horloge nooit in te stellen, ook geen zomer- en wintertijd + je bent nooit meer te laat.

De meeste radiocontrolled horloges verspringen automatisch van zomer- naar wintertijd. De signalen pakken deze wijzigen direct op! Naast de zomer- en wintertijd is een radiosignaalhorloge ook makkelijk voor als je veel reist tussen verschillende werelddelen. Sommige horloges zijn moeilijk in te stellen, de meeste radiocontrolled horloges staan op tijd met 1 druk op de knop, of automatisch na verbinding met de radiomast. Handig!

De radiocontrolled horloges geven in Europa, Noord-Amerika en in grote delen van Canada en Mexico steeds de precieze lokale tijd aan. Enkele modellen zijn zelfs voorzien van de nieuwe radiotechnologie en ontvangen daarmee ook de signalen in Japan en grote delen van China. Overigens hoef je niet bang te zijn dat het horloge niet werkt als er geen verbinding gemaakt kan worden met de readiomast. Als er geen connectie is, werkt het horloge verder als een regulier quartz-horloge.

Kish.nl levert radio controlled horloges van Casio, Citizen en Seiko. In iedere prijscategorie vind je een betrouwbaar caliber dat aan jouw wensen voldoet. Wil je graag meer informatie over radiocontrolled horloges of wil je ze liever in het echt passen? Dan heten we je van harte welkom in ons Experience Center in Zenderen. Ons enthousiaste team staat voor je klaar en kan je alle ins en outs vertellen over jouw favoriete horloges!